Med tanke på de stigande huspriserna kan det vara värt att överväga att köpa en tomt istället. Där kan du sedan bygga ett hus precis som du vill ha det.

Med tanke på det tänkte vi i det här inlägget gå igenom ett husbygges olika stadier.

Efter det att du bestämt dig och införskaffat din tomt, planerat hur huset ska se ut, baserat budgeten så kommer vi till det verkligt roliga. Att bygga ditt nya hem.

  1. Det första steget dit är att schakta och utjämna marken, allt för att förbereda platsen där ditt hus ska stå. För att göra det här krävs ofta en hel del bullriga maskiner.
  2. De efterkommande veckorna fokuseras på att lägga grunden och bygga ramen till ditt hem. Den här tiden är delvis beroende av bra väder. Eftersom grunden byggs i cement som ska hinna torka ordentligt. De olika momenten måste också genomgå och passera en hel del kontroller. Gör den inte det kan det lätt uppstå förseningar. Detsamma gäller om du skulle råka ut för en längre periods dåligt väder.
  3. Nästa steg innefattar allt som gör att ditt hem kan fungera som ett hem med fungerande VVS och isolering. Elektrikern dyker också upp. Målaren dyker förmodligen upp och utför grundläggande arbete i form av att skydda särskilt känsliga ytor mot fukt. Väggar kommer på plats. Om du bestämt dig för att installera solceller eller något säkerhetssystem kan det vara bra att passa på att göra det under den här tiden, eftersom el-killen är på plats och du sparar pengar på att göra det nu.
  4. Nu är det dags för målaren och golvläggaren att visa vad han går för. Dessutom kommer skåpen i köket att börja hängas upp. Det är nu du verkligen kan se hur det hus du bara sett ritningar på tar form på riktigt.
  5. Efter det kommer de verkliga finjusteringarna. Bänkskivor, kranar, armatur, växter till trädgården
  6. När allt det är klart är det dags att gå igenom alla småsaker. Snart är du nämligen klar och då är det viktigt att se över att allt du beställt verkligen fungerar och inga fel har uppstått. För allas skull. Skriv upp en lista över korrigeringar som ska göras och överlämna den till de personer som är ansvariga.

När det är gjort är det äntligen dags att flytta in.

För att få en bra överblick och lättare kunna planera arbetet kan det vara bra att upprätta ett så kallat Gantt-schema. Så slipper du hålla allt i huvudet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

nio − tre =