solceller låter dig producera grön el

Jag har tidigare pratat om att det kan vara värt att överväga att köpa en tomt och bygga ett nytt hus med tanke på de stigande huspriserna. Idag tänkte jag fortsätta på denna linje och berätta om hur du kan producera grön el till ditt nya (eller gamla) hushåll.

Inte nog med att huspriserna stiger så är det också allt fler som upplever stigande elräkningar, vilket gör att allt fler letar efter nya el lösningar. Många letar efter också nya alternativ för att slå ett slag för miljön. Vid båda dess fall är solceller ett bra alternativ som också allt fler investerar i.

I många år har jag varit skeptisk till solceller eftersom jag upplevt dem som dyra att köpa och installera, samt att de varit ganska ineffektiva. När en bekant till mig valde att installera solpaneler på sitt hustak ändrade jag dock uppfattning.

solceller låter dig producera grön el

Han berättade om hur mycket han sänkte sina energikostnader efter han installerat sina paneler. Han berättade också att han hade möjlighet att sälja det energiöverskott som de producerade tillbaka till det vanliga nätverket. Något som är väldigt positivt under varma och soliga sommardagar när de producerar extra mycket energi.

Som ni kanske förstår så fick jag helt klart upp ögonen för solceller och planerar nu att installera dem även på mitt hus.

Livslängd

Efter detta började jag att göra lite efterforskningar för att se hur lång livslängden är på de solpaneler som säljs idag. De flesta solcellsanläggningar som säljs idag verkar ha en effektgaranti på minst 25 år, men troligtvis håller de flesta ännu längre.

Jag kunde också läsa att det endast tar cirka 7-14 år innan man sparat in kostnaden för panelerna. Något som betyder att jag under väldigt många år skulle kunna producera grön energi helt gratis.

Idag erbjuder de flesta företag också möjligheten att välja mellan att köpa eller leasa sina paneler. Något som ger en stor frihet för oss konsumenter, samt gör att fler har möjlighet att införskaffa sig dessa anläggningar.

Sammanfattningsvis

Efter att ha gjort mycket efterforskningar så verkar fördelarna med solceller vara mycket fler än nackdelarna. Jag måste faktiskt säga att jag är imponerad av de möjligheter vi har att producera grön el idag. Låt mig gärna veta vad ni tycker i kommentarsfältet nedan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 3 =