Nu kommer det lite nyheter från världen utanför vårt egna lilla land. I London har nämligen dåligt ett dåligt rörarbete gjort att avloppsvatten från mer än 200 toaletter, tvättmaskiner läcker ut dåligt vatten i floden Crane Hillingdon.

Cranefloden är en biflod till Themsen. Här har djurlivet påverkats och miljön blivit riktigt obehaglig.

Crane Hillingdon är en del av Themsen som ligger i den västra delen av London. Utsläppet upptäcktes då djurlivet kring floden började påverkas. Utsläppen som skedde direkt ut i floden gjorde floden till en mycket obehaglig miljö.

Orsaken beror delvis på att ett rör blivit blockerat, vilket har ökat påfrestning på alla de andra rören.

Efter det har tusentals boende runt floden fått hjälp av Thames Water för att installera sin VVS på ett korrekt sätt. De flesta har varit hjälpsamma. ”Ingen vill ju tömma ut sitt avloppsvatten direkt ut i floden” sa de flesta, men som vanligt finns det några undantag då ett fåtal boende vägrade. Som tur var kunde myndigheten då tvinga dessa boende att ansluta sig på ett korrekt sätt.

Vi får hoppas att det för floden, djuren och alla de boende i området att miljön i floden saneras och att det då kan bli bättre för alla snabbt.

I samband med detta kom vi att tänka på olika sätt man använder för att sanera förorenad mark. Ett sätt är genom den så kallade Biosanmetoden. Rent praktiskt går den ut på att man lägger upp en massa jord som man sedan förser med syre, vatten och näring. Det gör att mikroorganismer lever och frodas. De i sin tur bryter ner kolväten. Med den här metoden tar det upp till tolv månader att behandla jorden, vilket givetvis beror på hur förorenad jorden var från första början.

Vi hoppas att de nu ska få bukt med problemen där borta så att inte problemen förvärras.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

åtta − två =